Ponudba

GLASBENO PLESNE PREDSTAVE za velike odre:

  • MOJČIN LEPI SVET 1 – Prijateljstvo (Premiera 13.10.2012: do danes več kot 50 ponovitev)

Vesoljčici Lileja in Lilaja pristaneta na Zemlji z velepomembno nalogo. Najti, kar je na njej najlepšega – in to ponesti domov. Vesoljska ladja pritegne pozornost radovedne Mojce – vesele gospodične, ki pozna veliko lepih pesmic za otroke in tudi ples ji ni tuj. Kakšna sreča, da sta sprva nezaupljivi vesoljčici naleteli prav na njo! Mojca jima skozi pesmice odkriva skrivnosti Zemlje in njenih prebivalcev: ljudi, živali, rastlin, vsega, kar čutimo in kar nas obdaja. Pesmice so jim v pomoč, da skupaj odkrijejo tisto, kaj je na Zemlji najlepše – prijateljstvo.

In ravno prijateljstvo je rdeča nit predstave. Mladi gledalci bodo spoznali, da ni pomembno, kdo si in od kod prihajaš – če si prijazen do drugih, boš našel prave prijatelje. Naj pada dež, sneži ali sije sonce, če si s prijatelji, se boš vedno zabaval in imel lepo. In če boš skupaj z njimi ohranjal naravo, bo svet lep! Ravno takšen, kot Mojčin.

scenarij: Tomaž Lapajne Dekleva / režija in dramaturgija : Kajetan in Alice Čop / besedila pesmi: Klavdija Dovečer, Mojca Robič, Grega Sulejmanovič / glasba in aranžma: Igor Potočnik, Martin Pustinek, David Sredenšek, Katarina Kumer, Grega Sulejmanovič, Boštjan Grabnar / scenografija: Boštjan Majcen / zvočni efekti: Gorazd Planko / producenta: Rumba d.o.o., PijaR / koproducent: Zavod za kulturo Šoštanj

Igrajo in plešejo: Mojca Robič in plesalci Plesne šole Spin / koreografija: Mojca Robič / plesalke Plesne šole Spin

  • MOJČIN LEPI SVET 2 – Prijateljstvo (Premiera 18.10.2014: do danes več kot 30 ponovitev)

Kaj vse počne Mojca, ko dežuje? Ne sedi doma, vsa žalostna, kje pa! Kljub dežju se poda novim dogodivščinam naproti in sreča nove prijatelje; žabo Velikousto Justo, ki je cela zelena in ima predolg jezik, okorno želvo Počasno Jasno, pajka z majhno glavo, dolgimi nogami in imenom Mnogonogi Gogi ter mravljico Marljivo Ivo, ki tako hiti, da še za kosilo nima časa … Druščina je res nekoliko nenavadna … Pa kaj? Svet je čudovit ravno zaradi tega, ker je vsak od nas malo drugačen. Razlike nas bogatijo!

Scenarij: Klavdija Dovečer // Režija in dramaturgija: Alice in Kajetan Čop // Kostumografija: Alice Čop, Mojca Robič
Scenografija: Boštjan Majcen, Kajetan Čop // Koreografija: Mojca Robič // Avtorji pesmi: Grega Sulejmanovič, Klarisa
Jovanović, Jože Šmit, Igor Potočnik, Boštjan Grabnar // Producent: Plesna šola Spin – Rumba d.o.o. / Koproducent:
Festival Velenje / Izvršni producent: Agencija PijaR //

Igrajo, pojejo in plešejo: Mojca Robič, Katarina Kumer, Lučka Robič, Zala Jerčič, Taja Vidmar / Brina Mohor

  • MOJČIN LEPI SVET 3 – ČAS (Premiera: september – oktober 2021)

Mojca se prebudi v sanjski svet, s pravimi vilinskimi krili. Pa so to res sanje? Skozi zabavne prigode in ples išče pravo čarovnijo in na koncu ugotovi, da se ta skriva v drobnih pozornostih in predvsem v času, ki ga namenimo drug drugemu. Otroci, resna mama, teta Liza iz Pariza in očka, ki ga venomer preganja čas, so tisti, ki jim Mojčina čarovnija pokaže, da za lepši svet ne potrebujemo čarobne palčke niti čarobnega prahu. Da je čarovnija ljubezen, ki jo nosimo v srcu in jo delimo med svoje drage in prijatelje.

Scenarij: Klavdija Dovečer // Režija in dramaturgija: Alice in Kajetan Čop // Kostumografija: MojcaRobič
Scenografija: Boštjan Majcen, Kajetan Čop, Mojca Robič // Koreografija: Mojca Robič // Avtorji pesmi: Mojca Robič, Inga Ulokina, Igor Potočnik, Boštjan Grabnar, David Sredenšek // Producent: Plesna šola Spin – Rumba d.o.o.

GLASBENO, PLESNO-ANIMACIJSKI PROGRAMI za različna časovna obdobja:

  • PRIJAZNE ČAROVNICE

Program vsebuje pesmice o živalih ter veliko instrumentalne glasbe, kjer otroci, poleg plesa in petja, s pomočjo ugank, povezanih z liki, ki so značilni za večer čarovnic, sodelujejo v gibalnih aktivnostih. Skupaj z mešanico pozitivne energije, pripravimo pravi čarovniški napoj za odlično vzdušje. Trajanje do 60 min.

  •  ZIMSKA PRAVLJICA O SNEŽGODRNJAVČKU

Pravljica govori o snežinkah, radostih, ki jih prinese zima, o treh dobrih možeh ter o palčku Snežgodrnjavčku, ki ne mara snega. Glasbeni animaciji lahko sledi obisk Miklavža, Božička ali Dedka Mraza. Program je lahko dolg od 25 do 40 min.


  • SILVESTROVANJE

PLESNO GLASBENI ŽUR, kjer z najbolj popularnimi pesmicami in glasbo, ki jo poznajo prav vsi, naredimo pravo novoletno vzdušje. Skačemo, vriskamo, odštevamo, plešemo in pojemo ter se veselimo novega leta. Pri glasbeni animaciji lahko vključimo obisk Dedka Mraza. Program je lahko dolg od 60 do 90 min.

  • PUSTOVANJE

Pust, pust, veselih ust! Velika zabava za klovne, princese, razbojnike, medvede, policaje, škrate in ostalo razigrano druščino. Da je zabava še bolj zabavna, pa imamo na zalogi kar nekaj hudomušnih ugank, v katerih se najdejo tudi maske. Pričetek pa seveda s pravo pustno himno.GLEJ GA, KAVBOJA, S PIŠTOLO STRAŠI,
POGUMNI GASILEC SI ŽEJO GASI.
JE SLON NA KOLESU GOSPOD KOT SE ŠIKA,
RAZBOJNIKA S KAPO KUP KROFOV ZAMIKA.

PRINCESKA PREŠTEVA DRAGULJE NA KRONI,
SE KLOVN NAGAJIVI BAHA Z BALONI.
ŽABEC ZELENI REGAREGA IN SKAČE,
DIMNIKAR ČRNI POPRAVLJA SI HLAČE.

SE MRAVLJICI PRIDNI NEKAM MUDI,
GUSAR PA SPRETNO SABLJO VIHTI.
ZDRAVNICA POSLUŠA, ČE SRČEK MI BIJE,
CIGANKA SE S PISANIM ŠALOM OVIJE.

KDO GRE Z MANO V PRAVLJICO,
NA NORO ZABAVO Z MAVRICO?
PRAVLJIČNI JUNAKI VSI SO TAM,
DANES RES NI TREBA, DA SI SAM.
POSTANE VSAK LAHKO, KAR SI ŽELI,
KER V PRAVLJICI MEJ NOBENIH NI.
TU S PALICO ČARAŠ, Z DEŽNIKOM LETIŠ,
ZARES LAHKO VSE SANJE DOŽIVIŠ.

Zabavo lahko pričaramo kot poskočne klovnese, miške, indijanke, kavbojke, vilinke, muce, …

Theme: Overlay by Kaira