Kako izbrati pravo otroško kuhinjo?

Otroci radi preživljajo čas v svoji otroški kuhinji. Otroška kuhinja vključi otroka v predšolsko igro vlog in jim daje priložnost, da izrazijo in posnemajo, kar vidijo, da mamica in očka delata v kuhinji vsak dan.

Otroci se ponavadi začnejo zanimati in igrati s svojo otroško kuhinjo pri okoli 12 mesecih, ko jih prejmejo za rojstni dan ali božično darilo. In se igrajo z njimi vse do šestega leta starosti, čeprav se vsebinsko igra pri starejših letih pogloblja.

Lesene kuhinje za otroke

Ko gre za otroške kuhinje, obstaja veliko izbire, včasih celo preveč. Pri odločanju katero otroško kuhinjo kupiti, je pomembno premisliti o naslednjih vprašanjih:

  • Koliko želimo zapraviti?
  • Koliko prostora v sobi bomo namenili otroški kuhinji?
  • Katere lastnosti želimo da ima kuhinja? (štedilnik, umivalnik, …)
  • Ali želimo, da so dodatki vključeni?
  • Lesena ali plastična?
  • Ali želimo da ima otroška kuhinja prostor kamor lahko vse dodatke pospravimo?

Zgoraj navedena vprašanja vam bodo pomagala zožiti iskanje in se odločiti za pravo otroško kuhinjo, ki bo najbolje ustrezala vašim otrokom in vaši družini.

Med starši so izjemno priljubljene lesene namizne otroške kuhinje. Njihova glavna prednost je, da so majhne in tako primerne za manjša stanovanja in otroške sobice, praviloma že vključujejo vse kuhinjske pripomočke (posode, lopatke za mešanje..),so prenosne (odlična igrača za k babici, na zimske počitnice..). Njihov dizajn pa je primeren tako za fante kot punce. In cena je praviloma všeč tudi babicam. 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.